De meest complete en gebruiksvriendelijke websites voor aannemer en particulier. Kik Ventilatieroosters
Online prijsberekeningen - Online bestellen - Scherpe prijzen
   Webwinkel
   Overzicht bestelling
   Inloggen

 

Roostersoorten

Ventilatieroosters zijn ontworpen om in huis een gezond woon- en leefklimaat te waarborgen. Om deze reden heeft de overheid dan ook regelgeving t.a.v. de ventilatie-eisen opgenomen in het bouwbesluit. In elk gebouw gelden voor elke afzonderlijke verkeersruimte specifieke ventilatie-eisen.

 

Voor deze specifieke eisen zijn er verschillende ventilatieroosters ontwikkeld, allen met eveneens specifieke eigenschappen en ventilatie capaciteiten. Het gehele assortiment is op te splitsen in draairoosters, kleproosters en schuifroosters.

 

 

Ventilatieroosters worden in de volgende categorieën onderverdeeld.

 

Op glas plaatsing

Het rooster wordt direct op het glas gemonteerd, door middel van een geïntegreerde glasgoot aan de onderzijde van het rooster. Het glas en het rooster wordt als één geheel in de kozijnsponning bevestigd door middel van glaslatten.

 

Onder glas plaatsing

Het rooster wordt direct onder het glas gemonteerd, door middel van een geïntegreerde glasgoot aan de bovenzijde van het rooster. Het glas en het rooster wordt als één geheel in de kozijnsponning bevestigd door middel van glaslatten.

 

Kalfplaatsing

Het rooster wordt direct in de sponning van het kozijn gemonteerd, tussen de stijlen en dorpels van het kozijn. Als bevestigingsmiddel worden glaslatten toegepast.

 

Compacte kalfplaatsing

Het rooster wordt van binnenuit in de dagopening van het kozijn gemonteerd, tussen de stijlen en dorpels. Het rooster wordt vastgeschroefd door de flens.

 

Op kozijn plaatsing

Dit type roosters wordt rechtstreeks op het kozijn gemonteerd. De montage geschiedt door middel van schroeven door het rooster in het kozijn, middels een speciaal aangebrachte voorziening in het rooster.

 

 

Raadpleeg de “ventilatie eisen” alvorens het juiste type rooster te bestellen.

Brochures, technische informatie en afbeeldingen vindt u in het menu aan de linkerzijde van deze pagina en bij de informatie in de webwinkel, achter de keuzemenu’s.

 

 

Overzicht Aralco Ventilatieroosters                                             

 

 

Overzicht Aralco Geluidwerende Ventilatieroosters

 

 

Overzicht Duco Ventilatieroosters